S kozím sýrem, cibulí a rukolou.
Potřebujete: 1 balení (dávku) křehkého těsta, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 menší brambory, 2 stroužky česneku, 150 g kozího sýru, 3 vejce, tymián, 1 kelímek (150 g) zakysané smetany a 100 g rukoly.
Postup: Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Brambory oškrábejte a stejně jako cibuli je nakrájejte na tenké plátky, česnek nasekejte nadrobno. Těsto vyválejte a urovnejte do formy. V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, brambory a česnek a vše restujte asi 12 minut dozlatova. Těsně před koncem přidejte trochu tymiánu.
Mezitím nakrájejte sýr na kousky a vejce rozšlehejte v misce spolu se smetanou. Orestovanou zeleninu rovnoměrně rozmístěte na dno koláče, posypte kousky sýra, zalijte smetanovými vejci a dejte péct na 35 minut do trouby. Hotový koláč podávejte posypaný čerstvou rukolou.